JONATHAN SAGE

Photographed: Uninterrupted Views

This family house near Ammersee intersects the upper slopes of a hill, staggered in a cubic formation to exploit the south-facing and uninterrupted views of the undulated landscape. The orientation of the house may have been an obvious concept from the outset, however the architects Jacob & Spreng Architekten had accomplished it with brilliance.

On the day of the shoot, I met with the architect who shared their ideas with me. It quickly became evident what approach I was to take. Foremost the framed views to the green surroundings, secondly the materiality of the façades, which is of a timber from its immediate locality and thirdly to illustrate how the building meets the steep topography. 

If you are looking to have a project photographed enquire here. For monthly updates sign-up here.

Check back again soon! Jonathan 


Using Format